28 Aralık 2013 Cumartesi

DOMATES SOSLU HELLİM PEYNİRİ


Kahvaltıya ailecek değişik tarifler denemeyi seviyoruz. Çok fazla çeşit denenebilir, geniş bir alternatifi var.Normalde sert peynir yemiyordum. Kardeşim de sevmezdi. Son senelerde ne olduysa her türlü peynir seviyoruz neredeyse. Hellim peyniri de en sevdiğimiz peynir çeşitlerinden. Çiğ bir peynir olduğundan pişirmeden kullanmıyoruz, keza öyle kullanılıyor. Mangalda, tavada, yağda... Birçok şekilde yapılabiliyor. Bu da bizim yaptığımız şekillerinden biri. Aşağıdaki sofradaki tariflerden biriydi.Diğerleri de:

Sosis sote
Turşulu domates
Haşlanmış yumurta
Tereyağlı sahanda yumurta
Bisküvi
Menemen
Zeytin
Kolay katmer
Simit
Ballı muz
Şam tatlısı 
Salam
Zeytinyağı sosu
Reçel

Malzemeler:
biraz hellim peyniri
1 tane domates
kekik

Domateslerin kabuklarını soyup küçücük doğruyoruz. Bir tavada çok az yağ ile soteliyoruz. Dibini hafif tutturursanız daha güzel olacaktır. Pişince üzerine kekik serpip dilimlediğimiz peynirleri diziyoruz ve peynirler eriyene dek bekliyoruz. 
hellim biraz tuzlu bir peynir, domates de ekşi bir tat. O yüzden tuz eklemeden bile kullanabilirsiniz bu tarifi. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder