Karnabahar yemeği pişerken eve bir haşlama kokusu yayılır ya. Normalde beni rahatsız etmezdi ama son zamanlarda pek hoşlanmıyorum. Bir yerde bu kokudan kurtulmak için ve daha beyaz karnıbaharlar elde etmek için içine çok az süt katıldığını okumuştum. Bir de haşlanırken kuru nohut atmak koku oluşmasını engelliyormuş. Bir dahaki sefere nohudu deneyeceğim sanırım :)
Aslında bu yemeğin tarifi klasiktir. Bu anneciğimin tarifi, çok da güzel olur. Ayrıca sebzeler kendi sularıyla piştiği için çok daha sağlıklı. İşte tarifimiz:
Malzemeler:
1küçük karnabahar2 tane domates rendesi
1 tane havuç
1 tane soğan
yarım tk salça ve çok az su
Bir tencereye sırasıyla küçük doğranmış soğan,küp küp doğranmış havuç ve dallarına ayrılmış karnabahar dizilir. Üzerine domates rendesi yayılır. Tuzu ve yağı gezdirilir. Kapağı kapatılıp harlı ateşe koyulur. Kaynama sesi gelince altı kısılır ve yarım çay bardağı salçalı su eklenip karnabaharlar yumuşayana dek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder