22 Aralık 2013 Pazar

KREP

Krep kolay gibi görünen ama tutturması zor olan tariflerden.Alışan göz kararı yapabiliyor ama ilk defa krep yapacaklar için ölçü şart. Bu ölçüler garantilidir. Kabarık kabarık, yumuşacık krepler isterseniz bir de benim tarifimi deneyin derim. Çocuklarınıza kahvaltıda sevecekleri bol proteinli bir güzellik yapmak istemez misiniz :) İster çikolatalı krema ya da bal gibi tatlılarla, ister peynir gibi tuzlularla ikram edebilirsiniz. 


Malzemeler:
2 Tane yumurta
1 bardak süt
3-4 kasık un*
yarım çay kaşıgı karbonat

Yumurtaları bir kaseye kırıp güzelce çırpıyoruz. İçine 1 bardak sütü ekleyip unu azar azar ilave ederek pütürsüz bir karışım yapıyoruz. En son karbonatını da katıyoruz. Bir tavayı kızdırıp içine yarım yemek kaşıgı sıvıyağ döküyoruz. Sadece ilk sefer için. Krep karışımından bir kepçe tavaya döküp yayıyoruz ve bir yüzü pişince diğer tarafını çeviriyoruz. İkinci krebi pişirirken yağ koymamıza gerek yok. Böyle tüm krepleri pişiriyoruz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder