18 Aralık 2013 Çarşamba

MÜCVER

Mücvere bayılıyorum. Sırf onun için kapımın önündeki saksıya dereotu ektim bol bol. Aslında ailecek çok severiz. Sofraya konar konmaz tüketilir. Kim tadına baktıysa bu güne kadar tarifini almıştır bizden. Kabağın o tatsız tuzsuz halini alıp onu böyle muhteşem bir tada dönüştürmek inanılır gibi değil. Kahvaltıda çok tüketiyoruz biz ama herhangi bir yemek için sofranızda eşlikçi olabilir. Çocuklarınızın beslenme çantaları için de mükemmel bir tarif bu. 

Malzemeler:
1 büyük kabak
1 tane yumurta
8-10 dal taze soğan
bir tutam dereotu
2-3 kibrit kutusu beyaz peynir
tuz
isteğe göre pul biber, karabiber
Kabağı rendeliyoruz ve istersek suyunu sıkıyoruz. Ben sıkmıyorum vitaminleri gitmesin diye. Sonra içine yumurta kırıp peyniri ufalayarak ekliyoruz. Dereotu ve soğanı da ince ince doğrayıp ilave ediyoruz.tuzunu da attıktan sonra azar azar un ilave ediyoruz. Her kabağa göre bu un miktarı değişebiliyor o yüzden göz kararı yapmalısınız. Bulamaç gibi olacak. İçerisine un koyulduğu belli olacak. Çünkü unu az olursa tavaya yapışır mücver ve dağılır.Ben yine de göz kararından anlamıyorum derseniz, biraz un koyup tamam olduğuna kanaat getirdikten sonra bir tane pişirin. Olmuşsa diğerlerini de yaparsınız olmamışsa un ilave edersiniz. Pişirmek için de çok az yağlanmış tavaya bir yemek kaşığı koyulup ince olacak şekilde yayılır. Orta ateşte iki yüzü de pişirilir. Tavanın büyüklüğüne göre bir seferde en az 3 ve üzeri mücver pişirebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurtla ya da sade olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder