17 Aralık 2013 Salı
KIYMALI POĞAÇA
Bu pogaça anneciğimin ellerinden. Elleri dert görmesin, Allah nazarlardan saklasın. Kahvaltıya çeşit olsun diye bol bol yapmıştı. Peynirlisini de kıymalısını da yaptı. Kalanlardan evde yeriz diye çantamıza sokuşturmayı da ihmal etmedi tabi :)
Malzemeler:
1 yemek kaşığı kuru maya
1 bardak yoğurt
yarım bardak ılık su
tuz
aldığı kadar un
bir kahve fincanı zeytinyağı
1 yumurta(sarısı üstüne)
içi:
peynirli yapmak isterseniz 100-200 gr kadar peynir ya da çökelek ile maydanoz karıştırabilirsiniz.
100-200 gr. kıyma
1 tane soğan
tuz,karabiber, pul biber
Önce hamuru yapıyoruz ki kabarması için çok beklemeyelim. Bunun için maya ılık suda 1 tk şeker ile kabartılır. Kabarınca diğer malzemeler de eklenip güzelce yoğrulur. Üzerine bir poşet geçirilmiş halde sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır.
İçi için kıyma suyunu salıp çekene dek kavrulur. İçine ince doğranmış soğan da eklenip soğanlar pişene dek ara sıra çevrilerek pişirilir.Baharatları da atılıp kenara alınır.
Kabaran hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar alınıp elle açılır. Ortalarına kıymalı harçtan koyulup kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Susam ve çörekotu severseniz serpin ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder