Bizim evde çok meyve yenmez. Yine de emrivaki olur belki diye düşünüp pazardan alıyorum. Bu üzümleri de böyle düşünerek aldım ama yiyemedik. Malum kış da geldi havalar iyice sogudu. Bir şeyin israf ediilmesinden de hiç hoşlanmıyorum. Bir de kış mevsiminde hastalıklardan koruduğunu da bliyorum ve meyve yemeyenler için en güzel çözüm sularını içmeleri :) Üzüm suyu muhteşem oldu. Üstelik çok basit bir tarifi var.Bu kadar kolay da neden yazıyorsun madem diyebilirsiniz. Önceden de söylediğim gibi arşivimde bulunmasını istiyorum yaptıgım her şeyin ve ayrıca basit de olsa akla gelmeyebiliyor bazı şeyler. Buyrun tarifime:
Malzemeler:
Yarım kg üzüm
Üzümleri taneleyip iyice yıkıyoruz. Bir süzgece koyuyoruz ve altına bir kase alıyoruz ki suyu buraya akabilsin. Süzgeçte elimizle eze eze üzümlerin posasını çıkarıyoruz. Altta kalan suyu ince delikli bir süzgeçten geçirmeniz yeterli olacaktır. Bana yetmez derseniz temiz bir tülbent ile de süzebilirsiniz. İnternette üzüm suyu ile ilgili bir çok tarif var.Hepsi üzümleri biraz su ile kaynatarak yapmışlar. Ben de zamanında kırmızı üzümlerle denemiştim. Rengi gerçekten güzel oluyor yalnız tatları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Benim tarifimde böyle bir sorun yok. Ayrıca ısıl işlem görmediği için de içerisindeki yararlı besinler daha fazla. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder