27 Kasım 2013 Çarşamba

ÇİKOLATALI PASTA

Aranızda çikolatalı pasta sevmeyen var mı :) Müthiş bir pasta ile karşınızdayım. Garanti veriyorum bu pastadan sonra çikolatalı pasta anlayışınız değişecek. Yerken buram buram çikolata tadı alacağınız pasta tarifim ve süslemesi karşılarınızda:


Malzemeler:
1 paket bitter çikolata(80 gr)
1 paket sütlü çikolata(80 gr)
1 paket krema(200ml)
1 paket krem şanti+ krem şanti tarifindeki miktar kadar süt
1 ymek kağışı dut reçeli
süslemek için fındıklı çikolata ve hindistancevizi
1 hazır pastaban

İlk başta ganaj kreması için kremayı bir sos kabına alıyoruz. Kaynamaya başlamadan içeine çikolatayı atıp birbirlerine geçene dek karıştırıyoruz ve soguması için bekliyoruz. O arada krem şantiyi de tarfiindeki gibi hazırlayıp 4 te 1 ini krema sıkma aparatına koyup dolaba kaldırıyoruz ki süslerken zorlanmayalım.
Pandispanyanın yarısını pastayı yapacagımız tabağa alıyoruz. Bir bardak su ile dut reçelini karıştırıp kekin üzerini ıslatıyoruz. Islanan kekin üzerine krem şantinin 4te 2 sini yayıp spatula ile düzeltiyoruz. Biraz da ganaj gezdirip kekin dğer yarısını üstüne kapatıyoruz. Kalan reçelli suyla bu katını da ısladıktan sonra krem şantinin kalan 4 te birlik kısmı ile üzerini ve kenarlarını sıvıyoruz. Tam ortasından başlayıp yavaş yavaş ganaj krememızı gezdiriyoruz. Ganajı çok akışkansa biraz daha bekletin kıvam alacaktır. Çikolatalı kat da kendine geldikten sonra krema sıkma aparatındaki krem şanti ile dilediğimiz gibi süslüyoruz. Ben ortadaki kalbin içini hindistan cevizi ile doldurdum. Biraz da fındıklı çikolatam vardı, küçük küçük doğrayıp onunla süsledim. Bir yiyen bir daha istedi bu pastayı. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder