22 Aralık 2013 Pazar

YUMURTALI EKMEK



Yumurtalı ekmek annem sayesinde yıllarca yiyemediğimiz bir lezzet. Anneciğim yumurta kokusunu hiç sevmez, biz de ister istemez bir ön yargı geliştirmişiz. Ama bu tariften sonra kahvaltılarımızın favori lezzetlerinden birisi oldu. Fotoğrafı çekmek için kamerayı getirene kadar dayanamayıp bir ısırık bile alınmış, ben de bu anı da ölümsüzleştireyim dedim.:)

Malzemeler:
1 tane yumurta
bayat ekmek dilimleri
karabiber, tuz, pul biber(istenirse)
bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
kızartmak için tereyağ*

Bayat ekmekleri elimizden geldiğince ince dilimliyoruz. Yayvan bir tabakta yumurtayı çırpalım. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip en son ezilmiş peyniri ilave edelim. Bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı kızdıralım. Bayat ekmekleri yumurtalı karışıma batırıp kızartalım. İsterseniz arkalı önlü batırıp da kızartabilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder