7 Ocak 2014 Salı

RENKLİ PATATES TOPLARI


Bu tarif ilk önce göze hitap edenlerden. Çok sevimliler, yapması da eğlenceli. Çocuklarınızla yapabilirsiniz, hem öğrenmiş hem eğlenmiş olurlar.
Patates sevmeyen de olmuyor,sunum için farklı tarifler arayanlara..Sofrada çok şık duruyorlar. 
Malzemeler:
3 tane patates
küçük bir mor lahana
1 tane büyük havuç
4-6 dal maydanoz
tuz, karabiber,kimyon

Patatesler kabukları iyice yıkanıp haşlanır.Soğuk suda kabuklarının rahat soyuşması için bekletilir.
Havuç rendenin ince tarafında rendelenip az su ile bir tavada öldürülür. Mor lahana da rendelenip biraz tuz ve limon ile ovulur.
Maydanozlar da incecik doğranır.
Haşlanan patatesler pütürsüz olacak şekilde ezilir. İçine tuz ve baharatlar eklenir ve bu harç üçe bölünür. Birincisine havucun 3te biri eklenir.
İkincisine mor lahananın 3te biri, üçüncüsüne de maydanozun 3 te biri eklenir.
Tüm patateslerden küçük toplar hazırlanır.
Havuçlu patatesler havuca, maydanozlu patatesler maydanoza, lahanalı patatesler de lahanaya bulanıp servis edilir. Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder