6 Ocak 2014 Pazartesi

KURU BÖRÜLCELİ KÖY PİLAVI



Uzun zamandır aklımdaydı, sonunda yaptım. Hatırladığım gibi güzel bir lezzetmiş, eskiden yapardık sonradan nedense unuttuk.

Malzemeler:
1 bardak kuru börülce
1 buçuk bardak bulgur
3buçuk bardak su
1tane soğan
yarım yk salça

İlk önce akşamdan börülceyi ıslatmak gerek. Islamamışsak bir taşım kaynatıp kapatıyoruz ve 30 dk bekletiyoruz. Daha sonra suyunu süzüp üzerine sıcak su ekliyoruz ve yumuşayana dek pişiriyoruz.
Bir yandan da piyazlık doğranmış soğanı tereyağında* kavuruyoruz.Kavrulan soğana salça ekleyip onunla da biraz kavuruyoruz. Daha sonra bulguru ilave edip suyunu döküyoruz. Tuzunu da ekleyip orta ateşte kapağı kapalı pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder