19 Kasım 2013 Salı

EKMEKLİ KÖFTE- PATATES


























Köfte patates sevmeyen var mı ? Özellikle çalışan hanımların kurtarıcısı bu şahane şeyler. Yapıp şekil verdikten sonra dondurucuda 1-2 aya kadar saklanabiliyor.

Malzemeler:

250-300 gr orta yağlı kıyma
1 diş sarımsak
1 tane soğan
2 dilim bayat ekmek
tuz, karabiber,kimyon
ve
patates

Kıymayı bir kaba alalım.Ben küçük küçük doğradım, soğan hissedilmesin diyorsanız rendeleyebilirsiniz. Sarımsağı havanda ezebilirseniz güzel olur yapamazsanız küçücük doğrayın. Tuz ve baharatlar da ekleyip en son bayat ekmeklerimizi ekliyoruz. Bayat ekmekleri birazcık ıslıyoruz, ıslandıklarını anlamayacaklar bile. Sadece yumuşamalarını istiyoruz. Elde parçalayarak köfte harcına ekleyebiliriz.İsterseniz kurutup rondodan geçirerek de kullanabilirsiniz. Bu köftede ekmek olmazsa olmazdır.Harcı ezmeden daha çok karıştırarak özleştiriyoruz.Ceviz kadar parçalar koparıp iyice inceltiyoruz. Çünkü pişerken kabarıp toplanacaklar. Köftelerimizi en az yarım saat bekletirseniz baharatı içine daha güzel işleyecektir. Yok ben bekleyemem derseniz, hemen kızarttığınızda da lezzetine doyamayacaksınız.
İlk başta patatesleri kızartıyoruz servis için. Daha sonra köfteleri kızartıp patateslerin üzerine alıyoruz. Klasik ama müthiş bir lezzet. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder