20 Kasım 2013 Çarşamba

TİRAMİSU

*
Her yerde yemişliğim var bu tatlıyı. Kendim de yaptım, günlerde de yedim, pastanelerde de yedim. Size her yiyenin müptelası olduğu, yemeye doyamadığı, her tadına bakanın tarifini istediği tiramisu tarifini veriyorum.O kadar da iddialıyım. Tatlı sevmeyen Deniz bile, tabak tabak yedi inanın. Kalemleri kağıtları hazırlayın ve yazın lütfen :




Malzemeler:

1 paket labne peyniri
2 yumurta sarısı
3 bardak süt
2 buçuk fincan şeker
2 buçuk fincan un

kedi dili bisküvi
ıslatmak için granül kahve

İlk önce kremayı hazırlıyoruz. Yumurtayı şekerle çırpın. Süt ve unu ekleyip kaynayana dek karıştıra karıştıra pişirin. Kaynamasından 3-5 dk sonra labneyi ekleyip hiç durmadan karıştırıyoruz. Labne kremada eriyince ocağın altını kapatabilirsiniz.
Krema bir kenarda bekleyedursun biz de o arada kedi dillerimizi dizelim. Bir cam kabı suyla ıslayalım.Kremadan bir iki kaşık kabın dibine koyalım. 2 bardak suya 1-2 tatlı kaşığı kahve ekleyerek hazırladığımız suda kedi dilini ıslatalım. Kedi dillerini ölçülü ıslatın; zira çok ıslanırsa erir, az ıslanırsa kıtır kıtır kalırlar. Dokunduğunuzda yumuşamışsa ve kıtır yer kalmamışsa tamamdır. Ama dik tutunca düşecek kadar ıslatmayın. Kötü olmuyor ama dişe gelsin biraz istiyoruz. Islattığımız kedi dillerini kremanın üzerine döşeyip üzerine yine krema döküyoruz. Bir sıra daha kedi dili döşeyip yeniden bir sıra krema dökülür ve ıslatılmış bir spatula ile üzeri düzeltilip soğumaya bırakılır. Ben servis esnasında kakao ekledim. Bunun için de sık gözenekli bir süzgeç kullandım. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder