Bakalım tarif defterimden hangi tarif geliyor :)
Yazmaya başlamadan tarif seçmemiş olmayı seviyorum. Böyle gelişine olunca daha bir gizemli geliyor. Fotoğraflardan birisini seçip onun tarifini yazıyorum. Dediğim gibi çok uzun zamandır düşündüğümüz için blog açmayı, epeyce tarif biriktirdik. Fırsat buldukça hepsini paylaşacağız.Bugünkü tarifimiz; ''kabakla değişik hangi yemekleri yapabilirim,çocuğum kabak yemiyor,ilginç bir kabak tarifi var mı ?'' diyenler için geliyor efendim:
MALZEMELER:
1 yumurta
2 bardak dolusu suyu sıkılmış kabak rendesi
1 bardak peynir
1 yemek kaşığı un
bir tutam dereotu
karabiber, tuz, pul biber
1 soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tart hamuru:
2 buçuk su bardağı un
100 gr margarin ya da 2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı(4 kaşık kadar yoğurt)
1 pk kabartma tozu
tuz
İlk önce tart hamurumuzu hazırlıyoruz ki biz içini hazırlarken o bir yandan dinlenedursun. Hamur için margarini kızartmadan eritiyoruz ve tüm malzemeleri karıştırıp dağılmayan ve yumuşak olmayan bir hamur yapıyoruz.
Hamurun üzerini örtüp dinlenmeye bırakınca kabaklarımızı yıkıyoruz. Kabakların rendenin iri tarafında rendelenmesi daha makbul. diğer türlü sulanabilir.Ancak dişe gelmesin isterseniz dilediğiniz şekilde de yapabilirsiniz. 2 bardak kabak rendesinin suyunu elimizle sıkıyoruz. Bu suyu atmayıp çorbalara kullanabilirsiniz. Kabakların içine rendenin ince tarafıyla rendelenmiş peyniri ilave ediyoruz. Peynir cinsi fark etmez, ben salamura kullandım. Siz kaşar peyniri , çökelek ya da teneke peynir kullanabilirsiniz.Soğanı da incecik doğrayabilirsiniz ya da rendeleyebilirsiniz. Ancak rendeyi pek tavsiye etmem, bu yemekte soğan zaten hiç hissedilmiyor. Yumurtayı , baharatları, ince doğranmış dereotunu , sıvıyağı ve unu da ilave edip karışımı tamamlıyoruz.
Dinlenen tart hamurunu da yağlanmış fırın kabına(ben 25 cm borcam kullandım) kenarları yükselecek şekilde yayıyoruz. Fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Yanında haydari ile çok güzel gidiyor , söylemeden geçemeyeceğim :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder