Küçük bahçemde- ki kendileri saksıdan ibaret- yetiştirdiğim biberlerden bir şeyler yapmanın vakti gelmişti. Muhteşem renkleri insanı cezbediyor. Kendi ellerinizle dikip yetiştirdiğiniz bir şeyi pişirip yemek ise paha biçilemez.
Malzemeler:
1 tane sarı biber
bir tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
1tane domates
1 bardak bulgur
tuz
1 tane soğan
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ile birlikte bir tavada kavrulmaya bırakıyoruz. Akabinde ince doğradığımız al biberi ekliyoruz. Diğer biberlerden daha zor pişiyor çünkü. O da biraz yumuşayınca sarı biberleri daha sonra da yeşil biberleri ekliyoruz. Hepsi pişmeye yaklaşınca da en sonunda rendelediğimiz domatesi ekleyip iyice kavuruyoruz. üzerini aşacak kadar su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz.
Salata için verebileceğim özel bir tarif yok. Çoban salata yapıp sarı biberle süsledim. Sarı biberler havuç gibi görünüyorlar. Fikir olsun hem, hem de blogumda kalsın istedim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder