Anam çöreği iç yöresel bir tarif. İç yöresel çünkü sadece bizim ailede yapıldığını gördüm. Yapılınca sadece çay ile servis edilse bile bir büyük aileyi doyurabilir.Zaten yapılınca 5-10 tane yapılıyor. Tadı da görüntüsü gibi çok güzel. İnsanlar tarif istediklerinde iri doğranmış soğanın o kadar kısa zamanda pişmeyeceğini düşünüyorlar. Ama hiç şüpheniz olmasın çok güzel pişiyor.Ayrıca bu çöreğin bir güzel tarafı da, soğuk da yenebilmesi.
Daha fazla bekletmeden tarifimi vereyim:
Malzemeler:
aldığı kadar su
1kg un
tuz
1yk kuru maya
içi:
5 tane kuru soğan
1 kg lor peyniri
1 yk toz biber
tuz
İçi için soğanlar irice doğranır ve tüm malzeme harmanlanır.
Hamuru yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz. Biraz kabarınca 2 tane beze yapıp bunları, unlanmış tezgahta 20-30 cm büyüklüğünde açıyoruz. İlkinin içine iç malzemesini koyup ikinci hamuru üzerine kapatıyoruz ve kenarlarını kıvırıyoruz. Az yağlı tavada iki yüzünü de pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder