30 Aralık 2013 Pazartesi

BAHARATLI TAVUK*




Yeni yıla çok az kaldı, bir yılı daha devirdik Allahın izniyle. Yarın için tarif arayanlar olursa diye bugünden yayınlıyorum birkaç tarif. Yılbaşında özel bir şeyler yapmayız aslında, ama yine de ailecek toplanılması için güzel bir bahane diye düşünüyorum. Hep birlikte yapılan her şey özeldir, ve yılbaşını benim için özel kılan en önemli unsur bu. Hindi tarifleri tüm bloglarda yerini alıyordur. Ben hiç yapmadım ve yemedim, çok yağlı olduğunu ve uzun sürede piştiğini biliyorum. Yılbaşında illa özel bir yemek yapayım ama hindi olmasın diyorsanız benim gibi siz de bu tarifi tercih edebilirsiniz. Çok doyurucu ve hafif bir yemek. Kesinlikle mideyi rahatsız etmiyor. Malum yeni yıla karın ağrısı ile girmek istemeyiz. Bu tarif aralıktan kalma aslında.Sabırsızlanan aç insanlar olduğu için servisinde fotoğrafını çekemedim, bu pişmiş hali.

Malzemeler:
500gr tavuk göğsü
birer çay kaşığı  baharat(köri, toz biber, pul biber ,tuz,sumak)

Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp bir tencerede kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakalım. Suyunu bırakıp çekmesi gerekiyor. Daha sonra biraz tereyağ ilave edip kavuralım. Servisten hemen önce baharatları ekleyip karıştıralım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder