Malzemeler:
1 hazır pandispanya
1 pk krem şanti
1 bardak küp küp doğranmış ananas(ya da konservesi)
2 yk dut reçeli
1 pk hazır çikolatalı sos
2bardak süt
süslemek için bir nektarin
fındık kırığı
Krem şantinin iki poşetini de bir bardak süt ile çırpıyoruz.Çikolatalı sosu su ile üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.1 kaşık dut reçeli ile bir bardak suyu karıştırıyoruz.Pasta kekini ayırıp her iki katı da bu sos ile ıslatıyoruz. Krem şantinin bir kısmını pastanın arasına yayıyoruz ve üzerine meyveleri serpiyoruz. Meyvelerin üzerine de çikolatalı sosun yarısından biraz fazlasını yaydıktan sonra diğer kek ile örtüyoruz. Kalan krem şantinin birazını süsleme için ayırıp kalanı ile pastayı sıvıyoruz.Bir çay kaşığı yardımıyla çikolatalı sosu halka halka pastanın üzerine döküyoruz. Daha sonra bir kürdan yardımı ile ortadan kenarlara doğru çekiyoruz.
Kalan krem şantiye dut reçelini ekleyip krema sıkacagına dolduruyoruz ve pastanın kenarlarını süslüyoruz. Kenarlarına da fındık kırığı serpiyoruz. Ben tam ortaya nektarinlerden çiçek yaptım. Siz ananaslardan koyabilirsiniz.Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder