30 Aralık 2013 Pazartesi

KABUKLU VE TUZLU, KAVRULMUŞ FINDIK

Denize bir arkadaşı Giresun'dan fındık getirmişti. Nicedir kırayım da bari yensin diye diye, bir yılı devirmek üzere. Bugün mü fark ettin diyeceksiniz. Hayır :)

Bir hafta oldu bunu yapalı ama yarın akşam için güzel bir çerez alternatifi olur diye düşündüm. Giresun'da kuzinelerde yapılır. Şimdilerde dışarıda da hazırları satılıyor. Ama malum ev yapımı gibi olmuyor.


Malzemeler:
yarım kg fındık
bir yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tuz,su

Fındıkları çatlatıyoruz. Tamamen krmıyoruz, sadece çatlayacaklar. Daha sonra su ile ıslatıp un ve tuz ile harmanlıyoruz. Bir fırın tepsisine koyuyoruz ve 150 derecede , 5 dk da bir tepsiyi sallayarak pişet iriyoruz. 15dk üzeri pişiyor. Piştiğini anlamak içn bir tane alıp kırın, buzdolabında bekletin. Eğer kıtır kıtır olmuşsa tamamdır. Çünkü sıcakken pişse de yumuşak oluyor, mutlaka soğumalı. Fındık kabukları da pişerken açılıyor , yerken sorun yaşamazsınız. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder