Dengeli ve sağlıklı beslenme adına her hafta baklagil tüketmeye elimden geldiğince özen gösteriyorum. Barbunyayı da çok sever ve yaparım.Faydalarını araştırırken zehirlenme sonrası iyileşme süresini hızlandırdığını okudum. Babam bu sene yediği bir şeyden zehirlenmişti. Hafif bir zehirlenmeydi çok şükür. O zaman bilseydim bol bol pişirirdik ona. Allah dermansız dert vermesin kimseye.
İşte faydaları:
Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
Vücudun gelişimini ve onarımını destekler.
Kemikleri güçlendirir.
Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır.
Böbrek rahatsızlıklarında etkilidir. Böbrekleri kuvvetlendirir. Böbrek kumu ve taşlarını dökmeye yardımcı olur.
Sinirleri kuvvetlendirir ve kalp çarpıntısını giderir.
Kandaki şeker miktarını düşürerek şeker hastalığına karşı faydalı olur.
Zehirlenmelerden sonra yenirse iyileşmeyi hızlandırır.
Kullanmadan önce bir gün kadar suda bekletilirse gaz yapıcı özelliği gider
Tarifimiz:
Malzemeler:1 bardak barbunya
1 soğan
1 tk tuz
1 domates
1 yk domates salçası
1 tane patates
Barbunya bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün bir taşım kaynatılıp hafif yumuşatılır.Süzülüp bir kenara alınır.
Soğan yemeklik doğranıp tuz ile az yağda kavrulur.Pembeleşince rendelenmiş domatesler eklenir. Domatesler de kavrulunca salça eklenip kokusu çıkana dek kavrulur.Salçanın üzerine de süzülmüş barbunyalar katılır ve 1-2 bardak sıcak su eklenir.Su 3-5 dk kaynayınca küp doğranmış patatesler eklenir ve patatesler yumuşayana dek pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder