25 Aralık 2013 Çarşamba

ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ MUFFİN*

Kardeşimle birlikte olunca mutlaka bir kek denememiz olur. Böyle söyleyince yemeyi sevdiğimizi düşünebilirsiniz ama biz tamamen yapıcıyız :) Bu kekleri de yeni aldığım topkek kalıplarımı denemek için yaptık.Muhteşem oldular. Çikolatanın o nefis tadı ile hindistan cevizi.. Mmm, bir ara yeniden yapmalıyım. Bu kek bize bayağı zahmet verdi aslında. Kalıpları nasıl kullanacağımızı bilmiyorduk, araştırdık.Malzemeleri tasarladık.Hatta evde yumurta da yoktu sırf bunun için gidip marketten iki tane yumurta aldık. Eskiden komşudan istenirdi böyle şeyler, şimdilerde herkes birbirine ne kadar da yabancı.
Buyrun muhteşem ötesi top kek tarifimize:
12 tane.

Malzemeler:
2 tane yumurta
1 bardak şeker
3 kaşık kakao
2-3 su bardağı un
yarım bardak yoğurt
1pk kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
içine:
hindistan cevizi_ ıslayacak kadar su
1 çay bardağı damla çikolata

İlk önce hindistan cevizini biraz su ile ıslıyoruz.Toz gibi olmaması gerekiyor, toplanması yeter.
Kek için yumurtayı şekerle çırpıyoruz. İlk önce sıvı malzemeleri daha sonra da unu, kakaoyu ,kabartma tozunu ve damla çikolatayı ekleyip iyice birbirlerine yediriyoruz. Kalıplarımızı çok hafif yağlayıp kek hamurunu kalıbın yarısına gelecek şekilde kalıplara paylaştırıyoruz. Bu hamurun üzerine birer çay kaşığı hindistan cevizinden koyup kalan hamurlarla hepsinin üzerini kapatıyoruz. Bir fırın teli üzerine kalıplarımızı yerleştirip, teli fırının orta konumuna koyuyoruz. 180 derece fırında  pişiriyoruz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder