25 Aralık 2013 Çarşamba

SEBZELİ MAKLUBE



Malum öğrenci evlerinin yemeği olarak bilinse de aslında bir arap yemeğidir maklube. Kat kat pirincin arasına dilenen malzeme eklenerek yapılır. Yanında başka yemek gerekmez. Sadece salatayla ya da yoğurtla ya da her ikisiyle birden servis edilmesi yeterlidir. Bir nevi pilav aşuresi gibi geliyor bana.Güzel bir davet pilavı olabilir kendilerinden.Hep etlisini yapıyordum bugün de sade sebzelisini denemek istedim, çok da hoş oldu.
İşte tarifim:


Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım su bardağı haşlanmış nohut
yarım su bardağı haşlanmış bezelye
1 tane geniş dilimlenmiş ve kızartılmış patates
3 tane kızartılmış biber
2 tane soğan

Pirinçler tereyağ ve tuz ile güzelce kavrulur. Bir tencerenin altına halka doğranmış soğanlar dizilir.Soğanın üzerine kavrulan pirincin üçte biri yayılır. Üzerine kızartılan patatesler, onların ardından biberler dizilir. Biberlerin üzerine kalan pirincin yarısı dökülür ve yayılır. Bu kata da bezelye ve nohutlar koyulur. En süt de kalan pirinçle örtüldükten sonra pirinçlerin üzerine çıkacak kadar su eklenip ilk önce harlı ateşte sonra altı kısıkta hiç su kalmayana dek kapağı kapalı pişirilir. Pişince ters çevrilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder