Bu ekmek de evdeki malzemelerden ne yapsam da doyurucu olsa hem de güzel olsa düşüncesiyle ortaya çıktı.Yumuşacık bir lezzet çıktı ortaya. Kapalı pizza diye bir şey var mı bilmiyorum ama bence kesinlikle olmalı.Bu tarife pizza demiyorsam tamamen sebzeli bir içe sahip olmasından. Ben domatesin hamurlaştıracağından korkmuştum ama hamuru da çok güzeldi, kıvamı yerindeydi. Gözlerinizi kapatınca kendinizi italyanın sahil kasabalarından birinde hissetmek istemez misiniz :) Bayanlar, ben diyeyim Carlos siz deyin Leonardo'nun elinden çıkma bir tarif.Gerçekten güzel oldu.
Fesleğenin bol olduğu zamandan kalmış klasörde. Bahçedeki saksılarımızdan taze taze koparıyoruz tüm yaz. Benim bahçem yok ama kapının girişinde saksıda büyütüyorum ben de. Yazdan kalma bir tarif gelsin şöyle ayaz kış gününe inat.
Malzemeler:
hamuru:
5 bardak un
1 buçuk kaşık kuru maya
1 bardak ılık su+ aldığı kadar ılık su
1 tk şeker
1tk tuz
içi:
bir tutam fesleğen
3domates
3 tane biber
1 tane soğan
tuz,karabiber
üzeri için biraz yoğurt
İlk önce kabarmasını bekleyeceğimiz için hamuru yoğuruyoruz. Bunun için ılık suyun içinde maya ve şekeri eritip kabartıyoruz. Kabaran mayayı unun ortasına döküyoruz ve tuz ile birlikte azar azar su ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Üzerini örtüp iki katına çıkana dek bekliyoruz.
İçi için de soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında pembeleşene dek soteliyoruz. Daha sonra üzerine küp doğradığımız sivri biberi ekliyoruz. Onunla da biraz kavrulunca domatesleri ,tuzu ve karabiberi ekliyoruz. Ve kapagı kapatıp domatesler yumuşayana dek pişiriyoruz. En son , ocaktan alınca ince doğradığımız feslegeni de ekleyip kenara alıyoruz.
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlıyoruz. Kabaran hamuru ikiye bölüp bir bezeyi tepsi büyüklüğünde açıyoruz. İç harcı bu hamurun üzerine yayıp diğer hamuru da açarak üzerini kapatıyoruz.Bıçakla istediğimiz şekilde dilimliyoruz ki içi de pişsin. Üzerine fırça yardımı ile yoğurt sürüp fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.Biraz soğuyunca dilimlemelisiniz, iç malzemesi oldukça yakıcı olabiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder