24 Aralık 2013 Salı

MEYVELİ PASTA



Babam pasta yemeyi sevmediği halde bu pastadan en az 2 dilim yedi. O yüzden benim için ayrı bir yeri vardır :) Yalnız kendime düştüğüm notlar da var bu pastada. Tarifi kendi yaptığım şekilde vereceğim, bir dahaki sefere yaparsam neler yapmalıyım onları da not düşeceğim. Siz nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz.
Ben kremayı tam sogumadan yapmıştım pastayı.Biraz soguyunca dökmek gerek, benimki kenardan aktı biraz.Ayrıca kekin şekeri fazla gibiydi ve krema biraz katı oldu gibi.Biraz daha az un ve şeker koymak gerek.

Malzemeler:

beyazları ve sarıları ayrı 4 yumurta
4 fincan şeker
bir tutam tuz
bir damla vanilya aroması
1 fincan ılık su
4 fincan un

çilek reçeli ve su (ıslamak için)

ara krema
3 bardak süt
2 yumurta sarısı
vanilya aroması
yarım bardak şeker
1 bucuk çay bardağı un

(üstüne)
1bardak süt ve dr oetker krem şanti
yarım bardak süt ve orman meyveli sos.
meyve ve tart jölesi.

Yumurta sarılarını şeker ile iyice çırpalım.Kokusunu alması için vanilya aroması damlatalım. Beyazlarını da ayrı bir kapta tuz ile iyice katılaşana dek çırpalım. Beyazlara bir damla sarı gelmemeli.
Sarıların içine suyu ve unu da ekleyelim. En sonra beyazları söndürmeden unlu karısıma yedirelim.20 cm yağlanmış kare borcamda ve önceden ısınmış 180 derecede pişirelim.
fırından ilk cıktıgında kullanmayacağız. İlk çıktığında sallanıyor olabilir hamur, daha fazla pişirmeyin.Bir gece fırın telinde bekleyecek.
Krema için tüm malzemeleri karıştırılıp pişirilir ve soğuması için kenara alınır.
Krem şanti hazırlanır.Yarım bardak süt ile meyveli sos da tarifine göre hazırlanır. Meyveler ve çikolata doğranır. Ben kiraz , şeftali ve evdeki şekerlerden kullandım.
Jöle de üzerindeki tarife göre hazırlanır ve o da bir kenara alınır.
Şimdi geldi birleştirmeye. Çok malzeme var gibi görünse de yapmaya başlayınca kolay olduğunu göreceksiniz.
Bir gün dinlenen kek üç parçaya bölünür.Çilek reçeli ve su karıştırılıp bu sıvı ile her katı ıslanır. Arasına krema ve meyveler, meyvelerin üzerine biraz daha krema koyulup ikinci kat kek kapatılır. İkinci katın üzerine de krema ve meyveler koyulduktan sonra son kat kapatılır ve krem şanti ile üzeri kaplanır.Krem şantinin kalanıyla kenarlar süslenip pastanın üzerine meyveli sos gezdirilir.  Meyve dilimleri ile süslenip meyvelerin solmaması ve kararmaması için jöle üzerine gezdirilir.Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder