19 Aralık 2013 Perşembe

KAVURMALI GÜVEÇ

Et yemeklerini çok seven bir aileye sahip olunca klasikleşmiş yemek tariflerniz oluyor. Bu da onlardan biri. Birçok şekilde yapabilirsiniz. Sunumu güzel bir tariftir. Gözü de doyurur. Bereketlidir, porsiyonluk olduğu için misafir sofralarına çok uygundur. Yanında salata ile muhteşem bir öğün sayılabilir. Daha ne olsun bu gariban güveçceğiz :)



İşte tarifi: iki kişi için.

malzemeler:
4kibrit kutusu büyüklüğünde kavurma
2 tane domates
1 tane patates
4 tane biber
kaşar peyniri
yoğurt ve un
ve güveç

Güveç kaplarını halamın oğlu getirmişti sağolsun.  Çok severek kullanıyorum. Bunların içi sırlı o yüzden ilk kullanımda sadece yıkanıp kullanılabiliyor. Bir tane de büyük güvecim var. Toprak tencere halini koruyor, içi sırlı değil. Kullanmadan önce yağlayın ve o yağı çektirin yazıyordu gelen talimatta. Ancak annemin de var aynından, onu bir gece su dolu bir kovada beklettik. Ertesi gün de içine su koyup biraz kaynattık. yıllardır kullanıyor hiçbir şey olmadı çok şükür. Tanıdıklardan yağlanınca koku yaptıgını duydum, bu şekilde güveç hiç koku yapmıyor. Gelelim tarifimize.
Bende kurbandan kalan kavurma vardı onu kullandım. Kavurma kullanmayacaksanız önce eti kavuruyoruz.Patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz, biberleri de... Domatesi de aynı şekilde doğradıktan sonra sırası ile kavurma , patates ve domatesleri güveçlere yerleştiriyoruz.Fırına vermeden üzerine yoğurt ile un karışımı bir bulamaç sürüyoruz ve rendelenmiş kaşar peyniri serpip üzeri kızarana dek pişiriyoruz. İki türlü de sunabilirsiniz. Ben çok sıcak yiyemediğim için bir tabağa ters çevirdim, ama Deniz güveçteyken yedi :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder