20 Aralık 2013 Cuma
KEPEKLİ EKMEK TARİFİ
Bu gün de bir ekmek tarifi ile karşınızdayız :) Kepekli un altım ve bunun şerefine bu tarif ortaya çıktı. Kepekli undan ekmek yapmak biraz risklidir malum, kabarmama şansı yüksektir. Ama bu ekmek hem çok güzel kabardı hem de tadı muhteşemdi.
4 bardak un
1 buçuk bardak peyniraltı suyu ya da ayran
1 tk tuz
3 küp şeker
1 pk maya
Hamuru tüm malzemeleri katıp yoğuruyoruz. Ele yapışan bir hamur olmalı, o yüzden ölçülere sadık kalmalısınız. Ele yapışıyor nasıl olsa, diye düşünüp yoğurmayı bırakmayın yine de. İyice yoğurun ve üzerini örtüp sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Sıcak bir yer yoksa bir tencerede su kaynatıp hamurun olduğu kabı üzerine oturtabilirsiniz. İki katına çıktığı zaman unlanmış bir zemine ters çevirin. Ellerinizi de unlayın ki hamur yapışmasın çok fazla. Şöyle bir toparlayacağız, yeniden yoğurmayacagız ekmeği.Toparladıktan sonra unlanmış bir fırın tepsisine koyup 200-220derecede üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Sıcakken üzerine tereyağ sürmek gibisi de yok bu arada :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder