Pazar kahvaltısına yapacak tarif düşünürken aklıma geldi.Tamamen benim uydurmam. Sabah sabah lahmacunumsu bir şey yenir mi demeyin. Adanalılar sabahları ciğerle kahvaltı yapmıyorlar mı? Göründüğü gibi ağır da değil üstelik. Ekmeği de yumuşacık oluyor, kahvaltıya farklı tarif arayanlar varsa denesinler :)
Malzemeler:
3-3 buçuk bardak kadar un
3 tane küp şeker
1 pk instant maya
1bardak ılık süt
1tk tuz
üzerine:
100gr kıyma
2 domates
1 soğan
1 tane biber
yarım tk pul biber , tuz
yarım yk biber salçası
birkaç dal maydanoz
yarım yk sıvıyağ
İçi için malzemeleri çok küçük, incecik,minicik :) doğrayıp karıştırıyoruz ve bir kenara alıyoruz.
Sütü ılıtıp içine şekeri atıyoruz. Kuru malzemeleri harmanlayıp sütü de ilave ederek hamuru yoğuruyoruz. 25 cm lik bir borcamı unlayarak hamurun kabarmasını beklemeden yayıyoruz. Üzerine lahmacun içini her yerini kaplayacak şekilde yayıp soğuk fırına koyuyoruz ve 180-190 derecede 30-35 dk pişiriyoruz. Fırın konumu ortanın bir altında olmalı çünkü borcamda piştiği için altının üstü ile aynı zamanda pişmesini istiyoruz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder