14 Aralık 2013 Cumartesi

PEYNİRLİ TEPSİ PİDESİ


Canım son günlerde durmadan peynirli pide, pizza,börek çekiyor. Nefsimi azıcık bastırsın diye :P yaptığım bu tepsi pidesi şahane oldu. Peynir azıcık tuzluymuş ama zararı yok.

Malzemeler:
hamuru:
1 buçuk bardak peyniraltı suyu(Tarifini bir önceki postta vermiştim.)
16 dolu tahta kaşık un (ama tepeleme değil, silme ile tepeleme arası)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tk tuz
2 küp şeker

üstüne:
istediğiniz kadar peynir rendesi.

Hamur için önce kuru malzemeleri harmanlıyoruz. Daha sonra ılık su ile, onun içinde eritilmiş yağı ekleyip ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz. Kabarması için kenara alıyoruz.
Benim peynirim Antep'ten gelen salamura peynirdi. Herhangi bir salamura peynirle yapabilirsiniz. Ya da herhangi bir peynirle.. Yalnız peynirin tadına bakın ki benim yaptığım hataya düşmeyin. Tuzluysa biraz suda bekletmelisiniz bir 30 dk. kadar önceden. Daha sonra 200 derecede 30-40 dk , yani üzeri kızarana dek pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder