1 Ocak 2014 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZİ DALGALI KEK




Aslında bu tarifte hindistan cevizi ortada olmalıydı ama tadı her yere dağılsın istedim ve bu tarif ortaya çıktı. Geçen gün bir gün akşam Deniz ile kek krizindeyken yaptım iki dk da. Bir yandan 'o ses türkiye'yi izledik bir yandan da çay ile keklerimizi yedik. Bu ve önceki kekleri gören kardeşim ise bana uzun zamandır baskı yapıyor; ona da yapacakmışım. Birlikte bakalım nasıl şeyler yapacağız.


Malzemeler:
2yumurta(sarısı keke)
1 buçuk bardak şeker
yarım pk margarin
1 bardak süt
3 yk kakao
1 pk kabartma tozu
2 bardak un
3 damla dr oetker rom aroması

hindistan cevizli kısım:
2 yumurta akı
2yk şeker
1 ç bardağı hindistan cevizi

Dolgu için yumurta beyazını iyice sertleşene dek mikserle çırpıyoruz. İçine şeker ve hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz.
Kek için yumurtayı şekerle birlikte şekerler eriyene dek çırpıyoruz. Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip hamuru yapıyoruz. Yağlanmış bir kek kalıbına hamuru yayıyoruz. Hindistan cevizli harcı da üst tarafına döküp çatalla çizikler atıyoruz. Dalgalı bir görüntü olacak. Daha sonra 175 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder