Yeni yılın ilk tarifi olsun bu tarif. Deniz'e meşhur 'ıssız ada' sorusunu sorduğumda yemek yapmak için yanına alacağı üç şeyin başında patates geliyor.Amerikayı yeniden keşfediyoruz :) Üzerinde dumanı tüten mis gibi yemek, Allah herkese şifasından versin.
Yaptığımız yemekleri küçük dokunuşlarla bambaşka şekillere sokabiliriz.Aklıma trabzonlu bir arkadaşın patates yemeğine patates çorbası demesi geldi. Bazı yörelerinde böyle anıyorlarmış sanırım.
Tüm gün bugün ne yemek yapsam diye düşündüm. Patates olmasa ne yaparmışız bilmiyorum. Anneme sordum, onun aklına da ilk patates geldi. Bari klasik olmasın bir avuç nohut atayım dedim, bambaşka bir şey oldu. Çok da güzel oldu. Saksıda yetiştirdiğim taze soğanla birlikte servis ettim. Tabi deniz karabiber ve limonu istemeyi unutmadı :)
Malzemeler:
2 orta boy patates
1 tane soğan
1 küçük domates
1yk domates salçası+1 çay kaşığı biber salçası
tuz
bir avuç haşlanmış nohut
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ve tuz ile soteliyoruz. Pembeleşince üzerine rendelenmiş domatesi ve salçaları ekliyoruz. Salça ile de kavrulunca küp doğradığımız patatesleri ve nohutları ekliyoruz. 1-2 dk kavurduktan sonra üzerine çıkacak kadar su ekliyoruz ve kaynayınca altını kısıp patatesler yumuşayana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder