Babam her erkek gibi balık tutmaktan büyük keyif alıyor. Ömrümüz Akdenizin kıyısında da geçince oyalanmak için en güzel seçeneklerden birisi oluyor ister istemez. Babam takımlarını bağlar, oltalarını hazırlar; bazen sabah çok erkenden uyanıp gider bazen de akşamüzeri gün batımında sakin denizde dener şansını. Tutulan balık hemen temizlenip yıkanır ve pişirmeye hazır buzluğa atılır. Annemin de babamın da emeği var bu yemekte dolayısıyla.21 aralıkta yapmıştım bu yemeği, elimde bir sürü tarif birikmiş fark etmemişim. Hatta bir de un helvası yaptım onu da yarın yazarım.Bir de yazmadan püf noktası vereyim: Balık kızarttığınız tavaya sinen kokulardan şikayetçiyseniz ilk önce limonla ovalayın sonra yıkayın.
Malzemeler:
10 tane akdeniz hamsisi
1 çay bardağı mısır unu
tuz
sıvıyağ
Balıkların buzu çözdürülür. Pişirmeden 1-2 saat önceden buzluktan çıkarmalısınız. Taze aldıysanız temizleyip bir süzgeçte suyunun iyice süzülmesini bekleyin. Daha sonra yıkanmış balıklar ile mısır ununu karıştırın. Fazla unu silkeleyip üzerine biraz tuz ekin. Bir balık tavasında sıvıyağı kızdırıp balıkları bölmeden iki yüzünü de pişirin. Kısık ateşte pişirilirse çok yağ çeker. Limon ve çoban salata ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder